Quote komt hier
Webvalue

FILOSOFIE

No-nonsense en eigenzinnig. Altijd op zoek naar harmoniërende contrasten in smaak en textuur. Zie daar de kookstijl van chef Jef in een notendop. Jef Schuur werkte bij sterrenrestaurants in binnen- en buitenland voordat hij op zijn 25ste besloot zijn droom te realiseren: een eigen restaurant op het eiland waar hij opgroeide.

Lees meer

Lokale producten zijn een belangrijk onderdeel van zijn repertoire. Zoals Texels (zuig)lam, Texelse kazen en schaal- en schelpdieren. Deze voorliefde voor wat het eiland te bieden heeft, combineert hij met inspiratie die hij opdoet tijdens buitenlandse gastronomische reizen. Noem het local meets cosmopolitan.

De wijnen van SVH Meestergastvrouw en sommelier Nadine sluiten perfect aan op Jefs creaties. Niet voor niets worden Jef en Nadine door gasten én professionele recensenten geroemd om hun unieke, persoonlijke stijl.


MENU

KLASSIEKERS VAN JEF € 90,-

Lees meer
Kreeft
Bloedsinaasappel, wortel, gember en kruidnagel
Waddenzeekokkels
Vang van het Texels lam, zoetzure prei en sap van gepofte knolselderij
Waddenzeegarnalen
Oester, zoetzure augurk en warme foam van texelse "rustiek" kaas
Texels lam
Lamschouder gepekeld in gefilterd zeewater
Assortiment kazen van het eiland en Noord Nederland
of
Perzik
Framboos en amandel


LOCAL MEETS COSMOPOLITAN € 111,-
Op zaterdagavond serveren wij enkel het Local meets Cosmopolitan menu.

Noordzeekrab
Karnemelk en een reductie van schaaldieren met steranijs
Zeebaars
Gepofte paprika, crème van chorizo kruiden en jus van gerijpte serranoham
Heilbot
Venkel, artisjok, groene olijf 
Noordzee langoustine
Gesmoorde prei, bisque, meiknol en tonkabonen
Rode biet 
Van de bbq met gezouten citroen en een reductie van sinaasappel
Kooieend
Cèpes, selderij en eigen jus
Assortiment kazen van het eiland en Noord Nederland
of
Dessert

Indien u allergieën, diëten, vegetarische en/of andere speciale wensen heeft vernemen wij deze graag. Binnen onze mogelijkheden houden wij hier rekening mee.

A LA CARTE

Alle gerechten van de menu's zijn als voor-tussen en hoofgerecht te bestellen

1 Gerecht € 55,-
2 Gerechten  € 75,-
3 Gerechten € 95,-
4 Gerechten € 115,-


All IN MENU'S 
All in menu's zijn ideaal voor grotere gezelschappen.

De menu's zijn inclusief:

Ontvangst met een glas champagne
Amuse's
Menu
Wijnarrangement
Tafelwater
Koffie & friandises

*De all in menu's zijn uitsluitend mogelijk op reservering, vanaf 6 personen.

Vijf gangen all-in menu  € 195,- p.p.
Zeven gangen all-in menu € 225,- p.p.

 


WIJN

De wijnliefhebber komt Bij Jef volop aan zijn trekken. Het restaurant beschikt over een uitgebreide wijnkaart. De wijnen worden zorgvuldig geselecteerd door sommelier Nadine Mögling. Zij is altijd graag op zoek naar buitencategorie wijnmakers die de optimale prijs-kwaliteit leveren.

Lees meer

Niet alleen bekende namen, maar juist ook vernieuwende, eigenzinnige wijnmakers met een voorkeur uit Europa hebben haar belangstelling. Wijnontwikkelingen volgt zij op de voet.  Of het nu gaat om wijnen van kleinschalige biologische wijnboeren of zogenoemde vins naturels waarbij tijdens het maken van de wijn zo min mogelijk wordt ingegrepen in natuurlijke processen.

De nauwe samenwerking met haar partner Jef in de keuken staat garant voor perfect matchende wijnen bij elk gerecht. Nadine werd dan ook als eerste vrouwelijke sommelier in Nederland, in 2011 door GaultMillau uitgeroepen als Beste Wijn/Spijs Specialist van het jaar.

Reserveren