Quote komt hier
Webvalue

FILOSOFIE

No-nonsense en eigenzinnig. Altijd op zoek naar harmoniërende contrasten in smaak en textuur. Zie daar de kookstijl van chef Jef in een notendop. Jef Schuur werkte bij sterrenrestaurants in binnen- en buitenland voordat hij op zijn 25ste besloot zijn droom te realiseren: een eigen restaurant op het eiland waar hij opgroeide.

Lees meer

Lokale producten zijn een belangrijk onderdeel van zijn repertoire. Zoals Texels (zuig)lam, Texelse kazen en schaal- en schelpdieren. Deze voorliefde voor wat het eiland te bieden heeft, combineert hij met inspiratie die hij opdoet tijdens buitenlandse gastronomische reizen. Noem het local meets cosmopolitan.

De wijnen van SVH Meestergastvrouw en sommelier Nadine sluiten perfect aan op Jefs creaties. Niet voor niets worden Jef en Nadine door gasten én professionele recensenten geroemd om hun unieke, persoonlijke stijl.


MENU

KLASSIEKERS VAN JEF € 90,-

Lees meer
Kalfszwezerik
Herfst salade met topinamboer
Pieterman
Alikruiken van het wad, gekonfijte bloemkool en saus van bergamot
Waddenzeegarnalen
Waddenoester, frisse augurk en foam van Texelse 'rustiek" kaas
Texels Rund
Ossenstaart gegaard in eigen jus met schuim van popcorn
Assortiment kazen van het eiland en Noord Nederland
en/of
Peer
Witte chocolade, rum en "five spices"


LOCAL MEETS COSMOPOLITAN € 111,-
(Op zaterdagavond leggen wij de menukaart aan de kant en serveren wij het Local Meets Cosmopolitan menu)

Waddenzee kokkels
Rauwe bloemkool, cantharellen en vinaigrette van safraan
"Gerookt Slippie"
Salade van prei, radijs, venkel en bouillon van knolselderij
Heilbot
Lardo di colonnata, peterseliewortel en codium
Noordzee langoustine
aardappel, tomaat, gepofte paprika en gefermenteerde kool
Kooieend
Rode biet van de bbq, gekonfijte eendenbout en frisse vinaigrette
Hollandse haas
Hazenpeper, rugfilet en eigen jus
Assortiment kazen van het eiland en Noord Nederland
en/ of
Chocolade reep
Sinaasappel en gember

Indien u allergieën, diëten, vegetarische en/of andere speciale wensen heeft vernemen wij deze graag.
Binnen onze mogelijkheden houden wij hier rekening mee.

À LA CARTE

Alle gerechten van de menu's zijn als voor- tussen en hoofdgerecht te bestellen.

1 Gerecht € 55,-
2 Gerechten  € 75,-
3 Gerechten € 95,-
4 Gerechten € 115,-


All IN MENU'S 
All in menu's zijn ideaal voor grotere gezelschappen.

De menu's zijn inclusief:

Ontvangst met een glas champagne
Amuse's
Menu
Wijnarrangement
Tafelwater
Koffie & friandises

*De all in menu's zijn uitsluitend mogelijk op reservering, vanaf 6 personen.

Vijf gangen all-in menu  € 185,- p.p.
Zeven gangen all-in menu € 225,- p.p.

 


WIJN

De wijnliefhebber komt Bij Jef volop aan zijn trekken. Het restaurant beschikt over een uitgebreide wijnkaart. De wijnen worden zorgvuldig geselecteerd door sommelier Nadine Mögling. Zij is altijd graag op zoek naar buitencategorie wijnmakers die de optimale prijs-kwaliteit leveren.

Lees meer

Niet alleen bekende namen, maar juist ook vernieuwende, eigenzinnige wijnmakers met een voorkeur uit Europa hebben haar belangstelling. Wijnontwikkelingen volgt zij op de voet.  Of het nu gaat om wijnen van kleinschalige biologische wijnboeren of zogenoemde vins naturels waarbij tijdens het maken van de wijn zo min mogelijk wordt ingegrepen in natuurlijke processen.

De nauwe samenwerking met haar partner Jef in de keuken staat garant voor perfect matchende wijnen bij elk gerecht. Nadine werd dan ook als eerste vrouwelijke sommelier in Nederland, in 2011 door GaultMillau uitgeroepen als Beste Wijn/Spijs Specialist van het jaar.

Reserveren


Wij maken gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om uw ervaring op de website te verbeteren. De cookies die vereist zijn om de website te gebruiken zijn wettelijk toegestaan. Voor de andere cookies kunt u hieronder toestemming geven.

meer informatie