Quote komt hier
Webvalue

Jef en Nadine gaan veganistisch!

Jef en Nadine laten zich graag uitdagen. Zij hoefden dan ook niet lang na te denken toen Steinbeissers Experimentele Gastronomie hen vroeg mee te werken aan een compleet veganistisch diner met bijpassende biodynamische wijnen. Als liefhebber van een culinaire uitdaging kun je erbij zijn, op 7, 8 of 9 oktober in het markante Lloyd Hotel in Amsterdam.

‘Met nieuwe monden proeven’
Onder de naam Steinbeisser wordt bij het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade in Amsterdam al ruim vier jaar gastronomisch geëxperimenteerd. Oprichters Jouw Wijnsma en Martin Kullik organiseren unieke diner-events in Amsterdam, Berlijn en Frankfurt, waar topchefs én internationale kunstenaars een creatief en culinair samenspel aangaan. Steinbeisser daagt met deze vorm van gastronomie niet alleen de gasten uit ‘met nieuwe monden te proeven’, maar zeker ook de chef-koks en de kunstenaars om buiten hun eigen specialisme nieuwe concepten te creëren. En dat is Jef en Nadine op het lijf geschreven! Jef: ‘Heel gaaf dat wij gevraagd zijn om hieraan mee te werken. Eten en drank zijn bij Steinbeisser altijd puur plantaardig. Helemaal vegan dus.’ Jef gaat voor dit project samen koken met zijn collega Luc Kusters, bekend van de Nieuw-Amsterdamse keuken van Bolenius Restaurant in Amsterdam, onlangs uitgeroepen tot een van de 25 beste groenterestaurants ter wereld. Jef: ‘Luc en ik gaan deze drie avonden samen aan de slag met uitsluitend producten afkomstig van Nederlandse, Belgische en Duitse biodynamische of biologische landbouw. Een enorme uitdaging waar flink wat creativiteit aan te pas gaat komen!’

Ook de wijnen zijn afkomstig van biodynamische en biologische wijnboeren. Nadine gaat bij de selectie de samenwerking aan met haar collega-sommelier Xavier Giesen van Bolenius Restaurant. Nadine: ‘Heel leuk om dit samen te gaan doen. En voor mij ook wel een beetje bekend terrein. Want voor ons restaurant en onze online wijnwinkel vinewine.nl werk ik al veel met biologische wijnboeren.’ 

Bijzondere bijkomstigheid is dat servies, bestek en glaswerk speciaal voor de gelegenheid worden ontworpen. Vijftien kunstenaars laten zich daarbij inspireren door de natuur en combineren materialen als algen, aarde, glas, graan, hout, keramiek, klei, metaal en steen. Zo vergroten zij op wonderbaarlijke wijze het perspectief op de culinaire ervaring.

Lees meer

Kortom: een uniek experiment waar Jef en Nadine veel zin in hebben. En het goede nieuws is dat iedereen die zelf ook wel houdt van een culinaire uitdaging, erbij kan zijn (mits tijdig gereserveerd!). De diners zijn op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 oktober in het Lloys Hotel in Amsterdam. 
De prijs van het 6-gangendiner met wijn- of saparrangement is € 125,-.

Reserveren kan via info@steinbeisser.org 
Meer info op Steinbeisser.org


terug naar nieuwsoverzicht
Wij maken gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om uw ervaring op de website te verbeteren. De cookies die vereist zijn om de website te gebruiken zijn wettelijk toegestaan. Voor de andere cookies kunt u hieronder toestemming geven.

meer informatie